14 Ocak 2014 Salı

Kaymaklı ayva tatlısı

Dün markette ayvaları görünce aklıma geldi. Bu kadar ayva düşkünü olan biri olarak nasıl oldu da bu sene tatlısını yapmayı unuttum diye, hemen doldurdum poşete. Bugün de yaptım ve afiyetle yedik :)) Bu hafif lezzeti yapmak isteyenler için...
                   


Malzemeler 
  • 4 adet ayva
  • 12 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 adet karanfil
  • çay kaşığının ucuyla gıda boyası
Yapılışı

Ayvaları soyun, ortadan ikiye bölün ve orta kısımlarını düzgün bir şekilde oyarak çekirdeklerini çıkarın. Yayvan bir tencereye oyuk kısımları yukarı gelecek şekilde dizin. Oyukların içine çekirdeklerini, karanfilleri ve de şekeri doldurun. Ayvaların yarısına ulaşacak kadar su ilave edin gıda boyasını da suya ekleyip kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Ayvalar pişince servis tabağına alın ve ortasına koyduğunuz karanfil ile çekirdekleri çıkarın. En son ortalarına kaymak doldurup arzunuza göre süsleyin ve servis yapın..

Minik Not : Ben süslemede kuş üzümü kullandım. Siz arzuya göre antep fıstığı ceviz ya da fındık kullanabilirsiniz..  Afiyet Olsun..


              


5 yorum:

  1. harika görünüyorlar denicemm ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet rahime abla mutlaka denemelisin.... :))

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Tümay, harika görünyorlar, ah keşke tatlı seviyor olsaydım, görüntü cezbedici

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim emel abla ama tatlı sevmesen bile denemeni tavsiye ederim çünkü daha çok meyve tadında çok hafif...

    YanıtlaSil