- 4 adet ayva
- 12 yemek kaşığı toz şeker
- 4 adet karanfil
- çay kaşığının ucuyla gıda boyası
Ayvaları soyun, ortadan ikiye bölün ve orta kısımlarını düzgün bir şekilde oyarak çekirdeklerini çıkarın. Yayvan bir tencereye oyuk kısımları yukarı gelecek şekilde dizin. Oyukların içine çekirdeklerini, karanfilleri ve de şekeri doldurun. Ayvaların yarısına ulaşacak kadar su ilave edin gıda boyasını da suya ekleyip kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Ayvalar pişince servis tabağına alın ve ortasına koyduğunuz karanfil ile çekirdekleri çıkarın. En son ortalarına kaymak doldurup arzunuza göre süsleyin ve servis yapın..
Minik Not : Ben süslemede kuş üzümü kullandım. Siz arzuya göre antep fıstığı ceviz ya da fındık kullanabilirsiniz.. Afiyet Olsun..
harika görünüyorlar denicemm ;)
YanıtlaSilevet rahime abla mutlaka denemelisin.... :))
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilEllerine sağlık Tümay, harika görünyorlar, ah keşke tatlı seviyor olsaydım, görüntü cezbedici
YanıtlaSilteşekkür ederim emel abla ama tatlı sevmesen bile denemeni tavsiye ederim çünkü daha çok meyve tadında çok hafif...
YanıtlaSil