11 Ocak 2014 Cumartesi

Çikolatalı ve sade donut

Ne zamandır aklımdaydı bu leziz tarif, tadını çok merak ediyordum ve ettiğim kadar varmış..Ama aynı zamanda çok da tehlikeli çünkü kalori bombası olan bu tatlı çöreği yedikçe yiyesi geliyor insanın...Tadına bayıldığım bu tarifi sizinle de paylaşmak istedim..



      Malzemeler
  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 100 gr. tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • Yarım su bardağı süt      
      Üzeri için
  • Bitter çikolata
  • Hindistan cevizi
  • pudra şekeri


Unun ortasını açıp bütün malzemeleri ekliyoruz ve yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz. İlk başta ele yapışan bir hamur oluyor ama endişe etmeyin yavaş yavaş un ekleyip hamuru toparlayabilirsiniz. Oldukça yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın ki yumuşacık pufur pufur donutlarınız olsun. Hamurunuzu yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Daha sonra hamurunuzu hafif unlanmış tezgaha alın ve merdaneyle 5-6 mm. kalınlığında açın. Açtığınız hamurdan önce bardakla yuvarlaklar çıkarın, sonra da yuvarlakların ortasından şişe kapağıyla daha küçük yuvarlaklar çıkarın. Böylece ortaya küçük simitler çıkarın. Çıkan bu simitleri kızgın yağda arkalı önlü kızartın yalnız yağınızı birden çok kızdırmayın hamurlar aniden pişerse içleri çiğ kalabilir. Son olarak kızaran donutlarınızı erimiş çikolataya bulayın..

Minik Not : Donutların üzerine çikolata yerine pudra şekeride serpebilirsiniz. Ortadan çıkan minik yuvarlakları da kızartıp tarçın ve pudra şekeri karışımına bulayabilirsiniz.


4 yorum: