- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
- 100 gr. tereyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- Yarım su bardağı süt
Üzeri için
- Bitter çikolata
- Hindistan cevizi
- pudra şekeri
Unun ortasını açıp bütün malzemeleri ekliyoruz ve yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz. İlk başta ele yapışan bir hamur oluyor ama endişe etmeyin yavaş yavaş un ekleyip hamuru toparlayabilirsiniz. Oldukça yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın ki yumuşacık pufur pufur donutlarınız olsun. Hamurunuzu yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Daha sonra hamurunuzu hafif unlanmış tezgaha alın ve merdaneyle 5-6 mm. kalınlığında açın. Açtığınız hamurdan önce bardakla yuvarlaklar çıkarın, sonra da yuvarlakların ortasından şişe kapağıyla daha küçük yuvarlaklar çıkarın. Böylece ortaya küçük simitler çıkarın. Çıkan bu simitleri kızgın yağda arkalı önlü kızartın yalnız yağınızı birden çok kızdırmayın hamurlar aniden pişerse içleri çiğ kalabilir. Son olarak kızaran donutlarınızı erimiş çikolataya bulayın..
Minik Not : Donutların üzerine çikolata yerine pudra şekeride serpebilirsiniz. Ortadan çıkan minik yuvarlakları da kızartıp tarçın ve pudra şekeri karışımına bulayabilirsiniz.
hıııım çok leziz görünüyolar
YanıtlaSilevet yasemincim oldukça lezzetliydiler :))
YanıtlaSileline sağlık canım
YanıtlaSilteşekkür ederim rahime abla..
YanıtlaSil