27 Ocak 2014 Pazartesi

Uçurtma bebek şekeri - magnet


yeni doğan bebekleriniz için uçurtmalı bebek şekerleri.. Uçurtmalarınızı dilediğiniz renklerde hazırlayabilirim..


oval tabanlarını kalın keçeden kesip uçurtmarı ince keçeyle hazırladım ve içlerini boncuk elyafla doldurdum.


20 Ocak 2014 Pazartesi

Cupcake



Bugün el işlerine biraz ara verip kızkardeşimle beraber mutfağa daldık ve çoktandır yapmayı istediğim diğer bir tarif olan cupcake yapmaya koyulduk.. Biraz araştırdım bir çok tarif buldum ama içime en çok bu tarif sindi ve gerçekten de sindiği kadar varmış, bayağı lezzetli oldular..



Orjinal adı Red Velvet Cupcake yani Kırmızı Kadife Cupcake.. Gerçekten adıyla da çok uyumlu çünkü dokusu çok yumuşak ve kırmızı yani oldukça lezzetli, denemenizi tavsiye ederim.


Hatta ben deneyip sizin için bir ısırık aldım. İçinin yumuşak ve kırmızı dokusunu görün diye tamamen iyi niyetliydim yani :))) Neyse sözü daha fazla uzatmadan tarife geçeyim yoksa bitiremeyeceğim bu çok beğendiğim lezzeti övmeyi..

   Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 4 yumurta
  • 125 gr. tereyağı (ben oda ısısında beklemiş teremyağ kullandım )
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 paket krema
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • yarım çay kaşığı tuz
  • kırmızı gıda boyası
  
Yapılışı

Yağ, krema, şeker, vanilya, gıda boyasını  krema kıvamına gelene kadar çırpın, sonra içine tek tek yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. İyice karıştığından emin olunca içerisine elenmiş un, tuz ve kabartma tozunu ilave edin ve çırpmaya devam edin yalnız uzun süre çırpmayın sadece unun topaklanmadığından emin oluncaya kadar.. Daha sonra hazır olan karışımdan kalıpların 3/2 dolacak kadar doldurun ve pişirin. Fırından alıp ılıttığınız cupcake'leri hazırladığınız kremayla ve krem şantiyle süsleyin..


Cupcake Kreması
  • 1 paket krema
  • 2 paket bitter çikolata ( 160 gr. )
  • 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı toz krem şanti
Yapılışı

Kremayı bir tencerede kaynatmadan ısıtın. Isınınca içine çikolalatarı ilave edin ve karıştırarak eritin. Daha sonra buzdolabında 2-3 saat soğutun. İyice soğuyup katılaşmaya başlayan kremanın içine labne peyniri  pudra şekeri ve toz krem şantiyi ilave edin ve iyice çırpın istediğiniz kıvama ulaşan krema artık süslemek için hazır.

Minik Not : Ben beyaz süsleme için krem şanti kullandım. Siz arzuya göre faklı bir kremada kullanabilirsiniz.. Fakat kullanacağınız kremanın kıvamlı olmasına dikkat edin ki keklerden akmasın.. Afiyet Olsun..




19 Ocak 2014 Pazar

Kitap ayracı



Deniz kızı kitap ayracı.. Kitap okumayı daha zevkli  hale getirecek güzel bir ayrıntı..




18 Ocak 2014 Cumartesi

Keçe kalemlik




Meral ablanın siparişi üzerine hazırladığım kalemlik.. Ben istek üzerine telefon kılıfı şeklinde hazırladım ama tercihe göre ağız kısmı büzgülü de yapılabilir, fakat ben kılıfın üzerindeki model kaybolmasın diye ağız kısmına çıt çıt diktim..



Vee ortaya böyle tombiş, çilli, sevimli bir kız çıktı. :)) Evet şimdi sırada ikinci sipariş olan kitap ayracı var..



16 Ocak 2014 Perşembe

Aydede kapı süsü


Aydede kapı süslerini çok seviyorum.Yapımı  her ne kadar çok zahmetli olsa da bitişini görünce buna değdiğini düşündüm. Şapkasının üzerine isim eklenebilir ya da isim için aydeden minik süsler sallandırılabilir..


Ben kız çocuklarına göre olanını tasarladım. Erkek çocukları için de farklı tasarımlar uygulanabilir. Üzerindeki figürler isteğe göre değişebilir..



14 Ocak 2014 Salı

Kaymaklı ayva tatlısı

Dün markette ayvaları görünce aklıma geldi. Bu kadar ayva düşkünü olan biri olarak nasıl oldu da bu sene tatlısını yapmayı unuttum diye, hemen doldurdum poşete. Bugün de yaptım ve afiyetle yedik :)) Bu hafif lezzeti yapmak isteyenler için...
                   


Malzemeler 
  • 4 adet ayva
  • 12 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 adet karanfil
  • çay kaşığının ucuyla gıda boyası
Yapılışı

Ayvaları soyun, ortadan ikiye bölün ve orta kısımlarını düzgün bir şekilde oyarak çekirdeklerini çıkarın. Yayvan bir tencereye oyuk kısımları yukarı gelecek şekilde dizin. Oyukların içine çekirdeklerini, karanfilleri ve de şekeri doldurun. Ayvaların yarısına ulaşacak kadar su ilave edin gıda boyasını da suya ekleyip kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Ayvalar pişince servis tabağına alın ve ortasına koyduğunuz karanfil ile çekirdekleri çıkarın. En son ortalarına kaymak doldurup arzunuza göre süsleyin ve servis yapın..

Minik Not : Ben süslemede kuş üzümü kullandım. Siz arzuya göre antep fıstığı ceviz ya da fındık kullanabilirsiniz..  Afiyet Olsun..


              


11 Ocak 2014 Cumartesi

Çikolatalı ve sade donut

Ne zamandır aklımdaydı bu leziz tarif, tadını çok merak ediyordum ve ettiğim kadar varmış..Ama aynı zamanda çok da tehlikeli çünkü kalori bombası olan bu tatlı çöreği yedikçe yiyesi geliyor insanın...Tadına bayıldığım bu tarifi sizinle de paylaşmak istedim..



      Malzemeler
  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 100 gr. tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • Yarım su bardağı süt      
      Üzeri için
  • Bitter çikolata
  • Hindistan cevizi
  • pudra şekeri


Unun ortasını açıp bütün malzemeleri ekliyoruz ve yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz. İlk başta ele yapışan bir hamur oluyor ama endişe etmeyin yavaş yavaş un ekleyip hamuru toparlayabilirsiniz. Oldukça yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın ki yumuşacık pufur pufur donutlarınız olsun. Hamurunuzu yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Daha sonra hamurunuzu hafif unlanmış tezgaha alın ve merdaneyle 5-6 mm. kalınlığında açın. Açtığınız hamurdan önce bardakla yuvarlaklar çıkarın, sonra da yuvarlakların ortasından şişe kapağıyla daha küçük yuvarlaklar çıkarın. Böylece ortaya küçük simitler çıkarın. Çıkan bu simitleri kızgın yağda arkalı önlü kızartın yalnız yağınızı birden çok kızdırmayın hamurlar aniden pişerse içleri çiğ kalabilir. Son olarak kızaran donutlarınızı erimiş çikolataya bulayın..

Minik Not : Donutların üzerine çikolata yerine pudra şekeride serpebilirsiniz. Ortadan çıkan minik yuvarlakları da kızartıp tarçın ve pudra şekeri karışımına bulayabilirsiniz.


9 Ocak 2014 Perşembe

Yumurta kabuklarıyla şişe kaplama

evdeki herşeyi geri dönüştürme çılgınlığı yaşadığım zamanlardan birinde bu sirke şişesine takıldı gözüm..aldım elime ne yapayım ne edeyim derkeeenn yumurta kabuklarıyla kapladımm birazda süslediimm oldu bana mis gibii...


gece lambası

keçelerden figürler kesip çocuklarımın gece lambalarını yeniledim..eskisinden çok daha sevimli oldu..






keçe bebek şekerleri

bebek mevlütlerinde ya da doğumda misafirleriniz için hazırlanmış minik hediyeler..istenilen renklerde ve daha farklı modellerde çalışılabilir..



8 Ocak 2014 Çarşamba

keçeden diş buğdayı süsleri

uzuun ve sancılı günlerden sonra minik bebişinizin ilk diş buğdayı için konuklarınıza o günü anımsatacak
güzel bir hediye...keçeden mıknatıslı minik dişler..
İstenilen renkte yapılabilir.
sipariş için bana mail adresim veya facebook adresimden ulaşabilirsiniz..


mantar pano kaplama

mantar panom duvarda öylece renksiz, solgun bir şekilde duruyordu, hasta gibiydi sanki..şöyle bir dokunup onu ne kadar sevdiğimi söyledim :)


7 Ocak 2014 Salı

ilk yaş günü..

geçen sene 23 mayıs'ta minik kuzularımın ilk yaş günleriydi elimden geldiğince ufak tefek ikramlar yaptım fakat o zamanlar  keçe merakım henüz ortaya çıkmamıştı onun için bebişlerimin yaş günlerine pek katkım olmadı ama bu sene güzel birşeyler yapmayı düşünüyorum, bakalım kısmetse sizinlede paylaşırım şimdilik elde olan bunlar :)))

                                                          

 bu kurabiyeleri kızkardeşimle beraber yaptık üzerini royal aysing'le kaplayıp glazürle süsledik..

 bunlarda misafirlerim için hazırladığım minik hediyeler..

veee işte günün yıldızları.. ne yaptıksak güldüremedik :))

5 Ocak 2014 Pazar

peçete dekupajı

bu sehpa çocuklarımın odasında bir köşede durup duruyordu, rengi klasik koyu kahve tonlarındaydı ve gözüme batıp duruyordu. Sonra bir gün aklıma onu boyamak geldi, en azından çocuk odası için daha renkli
olmalıydı ve bende peçete dekupajı uyguladım.


önce beyaza boyadım sonra bu yuvarlak desenleri peçeteden tek tek kesip dekupaj tekniği ile sehpaya uyguladım..hiç kolay değilmiş ama onuda öğrenmiş oldum :)) ama ortaya eğlenceli bir görüntü çıktı..


benim minik kızım o kadar beğendi ki öpe öpe doyamadı :)))


keçe broşlar

Yayınlarını görüp beğendiğim bir blog'dan aldığım bu broşları yapmak çok zevkli..yalnız belirtmek isterim ki çalışmaları birebir uygulamıyorum, kendi zevkime göre değiştirip süslüyorum..
 Bu bebeklerden de sipariş aldım.Çok amaçlı kullanılabilecek şık bir süs..
                               









arabalı tavan süsü

kuzenimin yeni doğan bebişi Eymen Siraç için yaptığım tavan süsü..
daha farklı modellerde uygulanabilir..
siparişleriniz için bana mail adresim veya facebook'dan ulaşabilirisiniz..



telefon kılıfı

bu işe hobi olarak başlamıştım ama ailemin satmak üzere yapabileceğimi söyleyip beni teşvik etmeleri sonucunda ufak tefek siparişler almaya başladım..buda ilk siparişlerimden,
bir arkadaşım yılbaşı hediyesi vermek için istedi.


insanın elemeğinin beğenilip alınması çok zevkliymiş..inşallah devamı gelir :)))

çay zamanıııı..

günün en güzel zamanı...
güzel lezzetler eşliğinde aileyle beraber geçen saatler olmalı.


yorgunluğuma değdi doğrusu :)))



çoraptan bebekler

Eskiden bez bebekler vardı hazır üretimin çok yaygın olmadığı zamanlardı belki ya da almak çok kolay olmuyordu bilmiyorum ama  kolay kolay bozulmazlardı, yıka yıka kullan, o kadar uzun ömürlü olurlardı ki dikişleri patlardı, renkleri ağarırdı ama atmaya kıyamazdık. Eski artan kumaşlardan yapardı anneler çocukları oynasın diye, şimdilerde pek göremez oldum ben, olanlarda genelde hazır üretim...geçenlerde baktım bizim ufaklıklar oynadıkları bebeğin kolunu bacağını çıkarıp duruyolar aklıma geldi birden bez bebek yapmak araştırdım baktım bayağı uğraşmak lazım sonra çorap bebekler gördüm ve bende yapayım dedim...

biri kızım için biride oğlum için, bunlarda ikiz :))
henüz oynamaya başlamadılar ama eminim çok sevicekler.


ben o kadar sevdim ki 
bir tane de kendime yaptım, sonra baktım dekorla çok uyuyor salonuma vitrine koydum ;))))


4 Ocak 2014 Cumartesi

Kitap Ayracı

adını şu an anımsayamıyorum ama yine bir elişi sitesinde görmüştüm ve hemen yapayım dedim ..

 ben daha farklı süsledim ve hemen okumayı çok seven kızkardeşim için yaptım..


Kutu kaplama

 bebişlerimin halası için kutu kapladım..halamızı pek seviyoruz bu arada..;)))




Kumanda ve cep telefonları için duvar rafı

bizim ufaklıklar büyüdükçe yasak olan şeylere ilgi artıyo haliyle, bende sürekli ortada gezen kumanda ve cep telefonları için böyle bir yöntem buldum :)))


iç malzemesi karton ve biraz dolgun durması için elyaf kullandım

Kapı süsü

güzel kuşlarım için güzel bir kapı süsü..keçedenyaptıklarım adlı bir blogdan almıştım bende..


isteyen olursa siparişde yapıyorum..